Muszkatołowa brukselka
Muszkatołowa brukselka to szybkie danie do zrobienia w 20 minut. Brukselka to świetne źródło m.in. wapnia. Zobacz, jak przygotować muszkatołową brukselkę.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 11:27
Reklama
- szklanka brukselki
- świeżo starta gałka muszkatołowa
- łyżeczka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- Umytą i przebraną brukselkę ugotuj w lekko osolonej wodzie (około 10 minut).
- Do garnka wlej oliwę i wrzuć odcedzoną brukselkę.
- Posól, dodaj do smaku świeżo zmielony pieprz i gałkę muszkatołową.
- Wymieszaj wszystko i potrzymaj jeszcze na niewielkim ogniu około 3 minut.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z brukselką
Reklama
Reklama
Reklama