Reklama

Reklama
  • 4 jajka
  • pół wędzonej makreli
  • pół małej cebulki
  • szczypior
  • kilka listków sałaty
  • kilka rzodkiewek

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Przekrój na połówki, wyjmij żółtka. Rzodkiewki umyj, jedną pokrój na kawałki, powstaną z nich nosy myszek. Resztę pokrój na plasterki – 16 odłóż (będą to uszy myszek). W blenderze zmiksuj cebulkę, rybę dokładnie obraną z ości, resztę rzodkiewek, żółtka jaj. Masę wyłóż na połówki jajek. Udekoruj plasterkami rzodkiewek, sałatą i szczypiorkiem.

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama

Polecamy: Faszerowane jajka - przepis dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama