Reklama

Reklama
  • 1 cienki plasterek szynki,
  • 1 łyżka zielonego groszku,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżeczki mleka,
  • 1 łyżeczka masła lub oleju,
  • szczypta soli.

Posiekaj szynkę, młody groszek opłucz, wrzuć na 2-3 minuty do wrzącej wody i odcedź. Roztrzep na puszystą masę jajko z 2 łyżeczkami mleka i odrobiną soli. Rozgrzej masło (olej) na małej patelni teflonowej. Zmieszaj masę jajeczną z dodatkami (szynką i groszkiem) i wlej ją na patelnię. Podgrzewaj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, aż jajko się zetnie i lekko przyrumieni. Delikatnie podważ omlet, wyłóż na talerz i podziel na porcje jak pizzę. Dodaj pomidor pokrojony w cząstki i od razu podawaj do jedzenia.

Reklama

Sprawdź również przepisy na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama