Owsiane lane kluseczki
Lane kluski to smak dzieciństwa. Są delikatne i aromatyczne. Dobrze smakują nie tylko na śniadanie, ale też na obiad i kolację.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Opublikowano: czwartek, 5 maja 2016 09:20
Reklama
Reklama
- szklanka mleka owsianego
- jajko
- 3 łyżki mąki owsianej
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
Jajko umyj, rozbij i wlej do kubeczka. Dodaj do niego mąkę, cynamon oraz sól, po czym wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Do powstałej masy możesz dodać odrobinę mleka, aby ciasto było bardziej lejące. Mleko wlej do garnka i podgrzej, a gdy się zagotuje, powoli cienkim strumyczkiem wlej do niego ciasto z kubeczka. Mieszaj przez chwilę, po czym kluseczki z mlekiem wylej na talerz. Posyp odrobiną cynamonu.
Zobacz inne przepisy na kluski lane
Reklama
Przepisy, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: Zajadam szpinak
Reklama
Reklama
Reklama