Owsiane muffiny twarogowe z jabłkami
Jabłka jesienią smakują najlepiej i stanowią niezwykłe źródło witamin! Możesz przyrządzić je na kilka sposobów, np. przygotowując tradycyjną szarlotkę lub muffinki z twarogiem. Wypróbuj nasz przepis.
- Materiały prasowe Wieluń "Mój ulubiony"
Opublikowano: poniedziałek, 16 listopada 2015 14:43
Reklama
- 150 g mąki
- 100 g płatków owsianych
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
- 80 g oleju roślinnego
- około 100 g cukru
- 1 duże jabłko, bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę
Wymieszaj mąkę z płatkami oraz proszkiem do pieczenia. W osobnej misce trzepaczką wymieszaj dokładnie jajka, cukier, olej i twarożek. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, dodaj wymieszane suche składniki i jeszcze raz wymieszaj. Na końcu dodaj pokrojone w kostkę jabłko.
Przygotowaną masę wyłóż do foremek na muffiny. Piecz około 25 minut w 190 stopniach C.
Reklama
Zobacz inne przepisy na muffiny
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama