Reklama
  • 150 g mąki
  • 100 g płatków owsianych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 80 g oleju roślinnego
  • około 100 g cukru
  • 1 duże jabłko, bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę

Wymieszaj mąkę z płatkami oraz proszkiem do pieczenia. W osobnej misce trzepaczką wymieszaj dokładnie jajka, cukier, olej i twarożek. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, dodaj wymieszane suche składniki i jeszcze raz wymieszaj. Na końcu dodaj pokrojone w kostkę jabłko.
Przygotowaną masę wyłóż do foremek na muffiny. Piecz około 25 minut w 190 stopniach C.

Reklama

Zobacz inne przepisy na muffiny

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama