Reklama

Reklama
  • 1 szklanka pełnoziarnistych płatków owsianych
  • 1/2 szklanki świeżego soku pomarańczowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 3 łyżki pokrojonych suszonych śliwek
  • garść orzechów laskowych
  • 1 jabłko
  • łyżka masła
  • sok z połowy cytryny

Płatki owsiane wymieszaj z suszonymi owocami i zalej wodą i sokiem. Przykryj je szczelnie (np. folią spożywczą) i odstaw do lodówki na noc. Przed podaniem podgrzej owsiankę w dużym garnku, ciągle mieszając. Dodaj łyżkę masła. Dopraw sokiem z cytryny. Następnie przełóż owsiankę do misek i udekoruj orzechami laskowymi i pokrojonym "na zapałkę" jabłkiem.

Reklama

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem płatków owsianych
Polecamy: Ciastka owsiane z rodzynkami i czekoladą

Reklama
Reklama
Reklama