Paluszki w panierce kukurydzianej
Paluszki rybne w panierce kukurydzianej dla dziecka. Wypróbuj przepis.
- "Mamo, to ja"
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 00:59
Reklama
- 150 g morskiej ryby
- 150 g ziemniaków
- 2 łyżki kaszy manny
- łyżka śmietany
- kawałek pora
- po 2 łyżki kaszy kukurydzianej i płatków kukurydzianych
- olej
Kaszę mannę i kukurydzianą wymieszaj z drobno pokruszonymi płatkami kukurydzianymi (to panierka). Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, przełóż do miski. Rybę gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Odsącz i przełóż do miski z ziemniakami. Rozdrobnij widelcem, ale tak, by konsystencja była grudkowata. Do miski dodaj śmietanę, drobno posiekanego pora. Z masy uformuj paluszki, obtocz w panierce i usmaż na złoty kolor.
Nasza rada: Do smażenia używaj oleju rzepakowego albo oliwy z oliwek. Dobrze rozgrzej tłuszcz, zanim zaczniesz smażyć paluszki – wtedy nie wchłoną go zbyt wiele.
Zobacz także
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem ryb
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama