Panierowany ser feta
Panierowany ser feta - przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 13:23
Reklama
Reklama
- 200 g fety
- jajko
- 6 łyżek tartej bułki
- łyżka świeżo tartego parmezanu lub innego twardego sera
- mąka
- olej do smażenia
Fetę dokładnie odsącz na sitku, pokrój w kawałki o szerokości 2 cm. Oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z parmezanem. Usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Przed podaniem odsącz na papierowym ręczniku. Uwaga: tajemnica powodzenia tkwi w panierce – musi być bardzo starannie wykonana, inaczej rozpuszczony pod wpływem wysokiej temperatury ser wypłynie na patelnię!
Reklama
Nasza rada: Prawdziwy grecki ser feta jest bardzo słony. Dla dziecka aż za bardzo, dlatego trzeba go... odsolić! Najlepiej zostawić go na całą noc w naczyniu wypełnionym zimną wodą.
Reklama
Reklama
Reklama