Papka marchewkowo-jabłkowa z kurczakiem
Papka marchewkowo-jabłkowa z kurczakiem - jak ją przygotować, by smakowała dziecku?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:45
Reklama
Reklama
- obrana marchew 80 g
- małe obrane jabłko
- 2 łyżeczki kleiku ryżowego
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 20 g piersi kurczaka - QAFP
- 1/3 szklanki wody
Do wrzącej wody włóż pokrojoną marchew i mięso. Gotuj przez 20 minut. Pod koniec dodaj cząstki jabłka. Warzywa i jabłko zmiksuj, a mięso osobno drobno posiekaj. Do papki dodaj oliwę i kleik, starannie ją wymieszaj i ponownie zagotuj. Ewentualnie uzupełnij przegotowaną wodą do objętości ok. 180 ml.
Reklama
1 porcja dla dziecka - 180 g
Reklama
Reklama
Reklama