Reklama

Reklama
  • 1 sprawiony pstrąg (ok. 250 g),
  • 2 łyżeczki soku cytrynowego,
  • 2-3 gałązki koperku,
  • kilka migdałów obranych ze skórki,
  • kilka rodzynek.

Pstrąga dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz. Z obu stron skrop sokiem z cytryny. Rodzynki sparz we wrzątku, odcedź. Migdały sparz, obierz ze skórki i posiekaj. Do środka ryby włóż koperek, migdały i rodzynki. Zawiń rybę w folię aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika (220°C). Piecz ok. 15-20 minut. Przed podaniem na talerz odwiń folię z góry i odparuj nadmiar sosu.
Ziemniaki: Wrzuć młode ziemniaki do wrzątku. Gotuj ok. 15 minut.
Sałata: Wybierz kruchą odmianę sałaty. Umyj pojedyncze liście i osusz na ręczniku (ew. odwiruj w suszarce do sałaty). Zrób sos winegret.

Reklama

Polecamy: Lin pieczony przepis.

Reklama
Reklama
Reklama