Pomidorowy omlet
Wypróbuj ciekawy przepis na omlet z pomidorami
Opublikowano: sobota, 14 grudnia 2013 22:41
Reklama
Reklama
- jajo,
- średni pomidor,
- 2 łyżeczki masła,
- łyżka wody.
Reklama
Pomidora sparz, po zdjęciu skórki pokrój w drobną kosteczkę. W rondelku rozgrzej łyżeczkę masła, włóż pomidorową kostkę i lekko podsmaż. Jajo starannie umyj, wybij do naczynia, dodaj wodę i roztrzep mikserem na pulchną masę. Usmaż na małej patelni naturalny omlet. Rozłóż na nim pomidorową kostkę, zwiń na pół i zsuń na wygrzany talerzyk. Omlet podawaj jako drugie danie albo na kolację – z kromką chleba lub bułeczki i kefirem czy naturalnym jogurtem.
Reklama
Reklama
Reklama