Pudding ryżowy z owocami
Pudding ryżowy z owocami niezwykle puszyste, a jednocześnie sycące śniadanko dla maluszka. Dzięki owocom pudding nabierze koloru i smaku, który dziecko polubi od pierwszej łyżeczki.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: czwartek, 12 listopada 2015 19:36
Reklama
- 3-4 łyżki ryżu
- mleko modyfikowane
- owoce: jagody, śliwki, maliny (poza sezonem mogą być mrożone) lub morele
Ryż gotuj przez 25 minut, a potem zmiksuj za pomocą blendera. Mleko modyfikowane przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do 100–120 ml mleka dodaj zmiksowany ryż. Dokładnie wymieszaj. Większą gęstość dania uzyskasz, zwiększając ilość ryżu w stosunku do mleka. Pudding podawaj z musem z przetartych owoców odpowiednich do wieku dziecka. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na pudding dla dziecka
Zobacz także
Reklama
Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak
Reklama
Reklama
Reklama