Pulpeciki drobiowe z ziołami, marchewką i ryżem
Wypróbuj przepis na pulpeciki drobiowe z ziołami, marchewką i ryżem
Opublikowano: sobota, 14 grudnia 2013 23:14
Reklama
Reklama
- 500 g mielonego drobiowego mięsa,
- 1 jajko,
- kajzerka,
- ząbek czosnku,
- natka pietruszki lub świeże zioła,
- 2 łyżki oleju,
- sól,
- 2 marchewki.
Reklama
Bułkę namocz w wodzie, a kiedy zmięknie, odciśnij i dodaj do mięsa. Masę połącz z czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami, jajkiem. Posól do smaku. Uformuj kulki i ugotuj na parze. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w plasterki marchewkę, duś pod przykryciem na małym ogniu. Włóż pulpety i chwilę podduś. Podawaj z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama