Pulpeciki z cielęciny
Delikatne gotowane pulpeciki z cielęciny możesz podać już niemowlakowi. Można podać je z jarzynką na obiad lub dodać do zupy warzywnej. Cielęciny nie mogą jeść dzieci z alergią na białka mleka krowiego.
Opublikowano: sobota, 14 grudnia 2013 23:18
Reklama
Reklama
- 70 g mięsa cielęcego z udźca
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- Mięso zmiel lub drobno posiekaj nożem.
- Masło utrzyj z żółtkiem na pulchną masę, białko ubij na sztywną pianę.
- Rozdrobnione mięso połącz z utartym żółtkiem i pianą oraz drobno posiekaną zieloną pietruszką i przesianą bułką tartą.
- Masę mięsną wymieszaj, uformuj kilka kuleczek, włóż do wrzącej wody i gotuj około 10 minut.
- Podawaj dziecku z jarzynką na drugie danie lub jako dodatek do zupy jarzynowej.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pulpety dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama