Risotto makaronowe z kurczakiem i warzywami
Wypróbuj przepis na risotto makaronowe z kurczakiem.
- Gastrosfera
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 11:39
Reklama
- 250 g Makaronu Międzybrodzkiego
- ryż
- 150 g fileta z kurczaka
- 1 średnia cebula
- 1 średnia marchewka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 100 g kapusty pekińskiej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2-4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, słodka papryka do smaku
- natka pietruszki
Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Filet z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paseczki marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę i chwilkę podsmażyć. Po podsmażeniu do mięsa dodać pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojony w plasterki czosnek. Całość doprawić przyprawami i chwilę poddusić. Na koniec dodać ugotowany makaron ryżowy, pokrojoną drobno kapustę pekińską i dokładnie wymieszać. Ciepłą potrawę wyłożyć na talerze i udekorować listkami natki pietruszki.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Polecamy przepis: Nóżki z kurczaka
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama