Reklama

Reklama
  • 250 g Makaronu Międzybrodzkiego
  • ryż
  • 150 g fileta z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 100 g kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, słodka papryka do smaku
  • natka pietruszki

Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Filet z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w paseczki marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę i chwilkę podsmażyć. Po podsmażeniu do mięsa dodać pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojony w plasterki czosnek. Całość doprawić przyprawami i chwilę poddusić. Na koniec dodać ugotowany makaron ryżowy, pokrojoną drobno kapustę pekińską i dokładnie wymieszać. Ciepłą potrawę wyłożyć na talerze i udekorować listkami natki pietruszki.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Polecamy przepis: Nóżki z kurczaka

Reklama
Reklama
Reklama