Rolada schabowa z pastą ziołową
Rolada schabowa z pastą ziołową - nikt się nie oprze (prócz wegetarian oczywiście). Taka rolada jest aromatyczna i bardzo zdrowa. Idealnie nadaje się jako obiad dla dziecka lub dodatek do kanapki.
- Edipresse
- 1 kg schabu środkowego
- 4 łyżki bułki tartej
- łyżka masła
- 5 dag żółtego sera
- pęczek mieszanki ziół (pietruszka, tymianek, rozmaryn, majeranek)
- sól, pieprz
Mięso umyj, osusz, rozkrój na prostokątny płat. Rozbij delikatnie tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Zioła umyj, osusz i posiekaj. W misce wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła oraz bułkę tartą.
Przygotowaną masą ziołową posmaruj mięso. Posyp startym na tarce żółtym serem i ciasno zroluj.
Końce rolady zakryj folią aluminiową i całość zwiąż bawełnianą nicią. Mięso skrop olejem i włóż do brytfanny.
Piecz godzinę pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody.
Zobacz inne przepis na roladę dla dziecka
Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl