Reklama

Reklama
  • 1 kg schabu środkowego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • łyżka masła
  • 5 dag żółtego sera
  • pęczek mieszanki ziół (pietruszka, tymianek, rozmaryn, majeranek)
  • sól, pieprz

Mięso umyj, osusz, rozkrój na prostokątny płat. Rozbij delikatnie tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Zioła umyj, osusz i posiekaj. W misce wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła oraz bułkę tartą.
Przygotowaną masą ziołową posmaruj mięso. Posyp startym na tarce żółtym serem i ciasno zroluj.
Końce rolady zakryj folią aluminiową i całość zwiąż bawełnianą nicią. Mięso skrop olejem i włóż do brytfanny.
Piecz godzinę pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody.

Zobacz inne przepis na roladę dla dziecka

Reklama

Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl

Reklama
Reklama
Reklama