Roladki z indyka
Roladki z indyka z dodatkiem marchewki oraz rozgrzewającego curry, które nadaje potrawie piękny kolor. To także dobre danie na rozgrzewkę. Oto przepis na pyszne roladki z indyka.
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 11:23
Reklama
- 2 małe plastry z piersi indyka (ok. 200 g)
- mała marchewka
- łyżeczka musztardy
- łyżka oliwy z oliwek
- gałązka rozmarynu
- pół szklanki bulionu warzywnego
- sól
- biały pieprz
- odrobina curry
Umyte i osuszone mięso zbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i z jednej strony posmaruj musztardą. Marchewkę pokrój w słupki i wrzuć na lekko osolony wrzątek. Gotuj około 10 minut, odcedź. Słupki marchewki ułóż na każdym mięsnym filecie, połóż też opłukaną małą gałązkę rozmarynu. Mięso zwiń i zepnij wykałaczką. Roladki obsmaż na oliwie. Zalej je bulionem i duś 10–15 minut, aż do momentu, gdy będą miękkie. Na koniec przypraw curry, solą, pieprzem i jeszcze chwilkę podduś.
Reklama
Polecamy przepis: rolady śląskie
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama