Reklama

Reklama
  • marchewka
  • pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1/2 pora
  • 60 g cielęciny
  • 2 łyżki zielonego groszku (może być mrożony)
  • liść laurowy (opcjonalnie)
  • szczypta soli do smaku

Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą, zagotuj. Kiedy woda się zagotuje, zbierz szumowiny. Warzywa umyj i obierz. Dodaj do garnka z gotującą się cielęcinką. Gotuj na małym ogniu przez godzinę. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj zielony groszek. Przed podaniem wyjmij selera, pora i pietruszkę, a marchewkę pokrój w plasterki i wrzuć do zupy. Rosołek możesz podawać z makaronem, lanymi kluseczkami lub ryżem.

Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka

Reklama

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam Szpinak

Reklama
Reklama
Reklama