Rosołek na cielęcince
Rosołek na cielęcinie ma delikatny smak. Jest idealny o każdej porze roku, szczególnie gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza: wzmacnia siły, regeneruje, poprawia humor.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: czwartek, 12 listopada 2015 20:07
Reklama
Reklama
- marchewka
- pietruszka
- 1/2 selera
- 1/2 pora
- 60 g cielęciny
- 2 łyżki zielonego groszku (może być mrożony)
- liść laurowy (opcjonalnie)
- szczypta soli do smaku
Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą, zagotuj. Kiedy woda się zagotuje, zbierz szumowiny. Warzywa umyj i obierz. Dodaj do garnka z gotującą się cielęcinką. Gotuj na małym ogniu przez godzinę. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj zielony groszek. Przed podaniem wyjmij selera, pora i pietruszkę, a marchewkę pokrój w plasterki i wrzuć do zupy. Rosołek możesz podawać z makaronem, lanymi kluseczkami lub ryżem.
Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka
Reklama
Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam Szpinak
Reklama
Reklama
Reklama