Ryba w brzoskwiniach
Rybka przełamana smakiem owoców to świetne połączenie! Pokaż smykowi, że ryba ma ciekawy sam i jest zdrowa, ale nie musi być też nudna!
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: poniedziałek, 18 lipca 2016 13:38
Reklama
(dla 2 dzieci)
Reklama
- filet z białej ryby (ok. 70 g)
- łyżeczka soku z cytryny l
- 2–3 brzoskwinie
- koperek
- kilka czerwonych porzeczek
Rybę umyj, skrop sokiem z cytryny, ugotuj na parze. Usuń ewentualne ości. Brzoskwinie obierz ze skórki, wyjmij pestki, rozgnieć widelcem i rozgotuj w rondelku na gładki mus. Na talerzyku ułóż rybę, brzoskwiniowy mus, posyp siekanym koperkiem i czerwonymi porzeczkami. Podawaj z ryżem.
Reklama
Zobacz inne przepisy na rybę dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama