Rybne tymbaliki
Pyszne pieczone tymbaliki z łososiem i dorszem.
- Mamo to ja
Opublikowano: środa, 29 lipca 2015 09:17
Reklama
Reklama
- 150 g szpinaku
- 50 g filetu z łososia
- 50 g filetu z dorsza
- 2 jajka
- cytryna
- masło do smarowania miseczek
PRZYGOTOWANIE: Szpinak dokładnie umyj i osusz, drobno posiekaj. Ryby pokrój w niewielką kostkę, skrop sokiem z cytryny. Miseczki do zapiekania wysmaruj masłem. Rybę, szpinak i lekko roztrzepane widelcem jajka umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Przygotowaną masę wyłóż do wysmarowanych masłem miseczek do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C
na około 20 minut. Odczekaj kilka minut, przewróć naczynie do góry dnem, zawartość wyłóż na talerz.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Zapiekanka rybna z ziemniakami
Reklama
Reklama
Reklama