Reklama

Reklama
  • 150 g szpinaku
  • 50 g filetu z łososia
  • 50 g filetu z dorsza
  • 2 jajka
  • cytryna
  • masło do smarowania miseczek

PRZYGOTOWANIE: Szpinak dokładnie umyj i osusz, drobno posiekaj. Ryby pokrój w niewielką kostkę, skrop sokiem z cytryny. Miseczki do zapiekania wysmaruj masłem. Rybę, szpinak i lekko roztrzepane widelcem jajka umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Przygotowaną masę wyłóż do wysmarowanych masłem miseczek do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C
na około 20 minut. Odczekaj kilka minut, przewróć naczynie do góry dnem, zawartość wyłóż na talerz.

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Zapiekanka rybna z ziemniakami

Reklama
Reklama
Reklama