Ryżowe placki z papryką
Smaczne ryżowe placuszki z papryką - w sam raz na kolację dla dziecka.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 09:42
Reklama
Reklama
- szklanka ugotowanego ryżu
- jajko
- pół czerwonej papryki
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Ryż przełóż do miski, dodaj jajko, mąkę oraz paprykę. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj porcje ciasta i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj ciepłe placuszki.
Reklama
Nasza rada: Dzieci bardzo lubią wszelkiego rodzaju placki, dlatego można spróbować przemycać w nich różne warzywa, np. groszek, dynię, marchewkę, brokuły.
Reklama
Reklama
Reklama