Reklama

Reklama
  • 200 g białej fasolki,
  • 200 g czerwonej fasolki,
  • 200 g białego sera,
  • 8 liści zielonej sałaty,
  • kilka orzechów,
  • szczypta soli

Sos:

  • 1 jogurt naturalny,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki soku cytrynowego,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.

Reklama

Namocz fasolkę na 12 godzin. Ugotuj do miękkości na wolnym ogniu w dużej ilości wody, osobno białą i czerwoną. Odlej wodę i przypraw solą. Odstaw do ostygnięcia. Przygotuj sos: sok cytrynowy wymieszaj z oliwą i jogurtem. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Wyłóż fasolkę do miski, dodaj posiekaną natkę, pokrojony w kostkę ser, polej sosem, udekoruj wymytymi liśćmi sałaty. Tuż przed podaniem na stół posyp pokruszonymi orzechami.

Reklama
Reklama
Reklama