Sałatka warzywna w słoiku
Sałatka nie musi kojarzyć nam się tylko z uzupełnieniem głównego posiłku. Jeśli dodamy do niej ryż lub kaszę to powstanie pełnowartościowe danie, które zapewni nam zastrzyk potrzebnej energii.
- mat. pras. Kuhne
Opublikowano: środa, 21 czerwca 2017 11:13
Reklama
- garść pomidorków koktajlowych
- kilka różyczek brokułów
- marchewka
- 50 g kaszy jęczmiennej lub jaglanej
- ogórek zielony
- natka pietruszki
- domowy sos winegret* lub Dressing Vinaigrette marki Kühne
*z oliwy zmieszanej z sokiem z cytryny, solą i pieprzem
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kilka małych różyczek brokułów gotuj w osolonej wodzie do momentu, aż zmiękną. Warzywa umyj. Pomidorki poprzekrawaj na pół, marchewkę zetrzyj na tarce, ogórka pokrój w kostkę, natkę posiekaj. Układaj warzywa i kaszę warstwami lub wymieszaj – jak wolisz. Całość polej domowym sosem winegret lub dressingiem.
Zobacz także
Reklama
Zobacz też inne przepisy na sałatki dla dzieci dorosłych
Reklama
Reklama
Reklama