Reklama

Reklama
  • 2-3 liście zielonej sałaty
  • 4–5 pomidorków koktajlowych
  • 1/3 małego ogórka
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • kawałek sera owczego
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • kilka kropel soku z cytryny

Warzywa dokładnie umyj. Ogórek oraz awokado obierz ze skórki, a następnie pokrój w plasterki. Awokado możesz skropić kilkoma kroplami cytryny, żeby nie ściemniało. Pomidorki przekrój na połówki (a jeżeli to konieczne, wcześniej zdejmij z nich skórkę). Warzywa przełóż do salaterki, dodaj oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj. Udekoruj owczym serem oraz awokado wyciętymi w kształt serc. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na sałatki dla dziecka

Reklama

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak

Reklama
Reklama
Reklama