Reklama

Reklama
  • zielona sałata lub mix sałat
  • 1 mały ogórek
  • 100g pomidorków koktajlowych
  • 1 mały pęczek rzodkiewki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 100g wędzonego boczku
  • sos serowy z ziołami włoskimi
  • świeże zioła np. tymianek
  • sól
  • pieprz

Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki oraz jajka na ćwiartki. Boczek potnij na drobną kostkę, a następnie podsmaż na suchej patelni. Porwij sałatę na mniejsze kawałki i przełóż ją do miski. Dołóż pozostałe warzywa, jajka oraz boczek. Posyp solą , pieprzem i świeżym tymiankiem. Całość polej serowym sosem.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na sałatki

Reklama
Reklama
Reklama