Reklama

Reklama
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • pęczek rzodkiewek
  • 3 czerwone cebulki ze szczypiorkiem
  • 2 pomidory
  • 10 dag szynki w kawałku
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Ugotuj kaszę na sypko w osolonym wrzątku. Przekrój pomidory na połówki. Wyjmij środki z pestkami, a resztę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Posiekaj szczypior. Rzodkiewki dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Szynkę również pokrój w kostkę.
Kaszę wymieszaj z warzywami i szynką. Przed podaniem wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zobacz inne przepisy na sałatki dla dziecka

Reklama

Przepis: Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl

Reklama
Reklama
Reklama