Sałatka z roszponką i owocami
Polecamy przepis na sałatkę z roszponką i owocami według pomysłu Sylwii Wiesenberg. To propozycja dla osób, które lubią oryginalne połączenia. Smacznego!
Opublikowano: wtorek, 17 czerwca 2014 20:27
Reklama
- 1 opakowanie roszponki
- 200 g świeżych, umytych i pokrojonych w plastry truskawek
- 100 g soczystych jagód, ewentualnie borówek
- 2 brzoskwinie lub 5 moreli
- 1 awokado, obrane i pokrojone w cząstki
- 2 łyżki orzechów piniowych lub laskowych (surowych, niesolonych)
Dressing:
- sok z 2 cytryn
- 2 łyżeczki miodu pszczelego (najlepiej "surowego" miodu)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta słodkiej papryki do smaku
Sok z cytryny, miód, oliwę z oliwek, słodką paprykę dokładnie wymieszaj.
Zobacz także
Do miski włóż owoce, dodaj roszponkę oraz dressing. Całość posyp orzeszkami. Sałatka idealnie komponuje
się z tostami lub croissantami.
Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.g.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama