Reklama

Reklama
  • 0,5 kg tłustego sera
  • 3 jaja
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 10 dag masła
  • galaretka pomarańczowa
  • ananasy (mogą być z puszki)
  • paczka herbatników lub biszkoptów

Galaretkę rozpuść w szklance wody i ostudź. Jajka umyj, sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Masło rozetrzyj z cukrem i żółtkami. Ser zmiel dwa razy, dodaj do masła. Z białek ubij pianę. Do masy serowej dodaj połowę tężejącej galaretki i pianę. Formę wyłóż biszkoptami lub herbatnikami. Nałóż na nie masę serową. Gdy nieco stężeje, na wierzchu ułóż owoce, zalej je pozostałą galaretką. Sernik wstaw do lodówki na dwie godziny.

Reklama

Polecamy: Przepis na sernik

Reklama
Reklama
Reklama