Reklama

Reklama
  • 30 dag mrożonych lub świeżych malin
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Mrożone maliny lekko rozmroź, świeże umyj. Zmiksuj z cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Przetrzyj przez gęste sitko, żeby oddzielić pestki, przełóż do miski i zamrażaj przez dwie godziny. Następnie trzepaczką lub mikserem ubij lody na puszystą, gładką masę i ponownie włóż do zamrażalnika. Po upływie dwóch godzin nakładaj lody do pucharków.
Nasza rada: Gotowy deser nie powinien być za mocno zmrożony, dlatego na kilka chwil przed podaniem wyjmij go z zamrażalnika i najlepiej jeszcze raz zmiksuj. Podawaj w mocno schłodzonych naczyniach (najlepiej, by postały kilka minut w zamrażalniku).

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama