Sos koperkowy dla dziecka
Sos koperkowy dla dziecka. Sprawdzony przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 14:35
Reklama
Reklama
- dwie i pół łyżki mąki pszennej;
- dwie i pół łyżki masła lub oleju;
- szklanka mleka;
- szczypta soli;
- odrobina soku z cytryny (do smaku);
- dwa żółtka;
- zielona pietruszka.
Dwie i pół łyżki mąki pszennej zrumień na jasnozłoty kolor, dodaj dwie i pół łyżki masła lub oleju. Rozprowadź w niej, ciągle mieszając, szklankę mleka, dodaj odrobinę soli i soku z cytryny (do smaku). Teraz wszystko wymieszaj z dwoma żółtkami, doprowadź do wrzenia i odstaw do ostygnięcia.
Reklama
Teraz dodaj do sosu pół szklanki wywaru z jarzyn lub rosołu i pół pęczka drobniutko posiekanego koperku.
Reklama
Reklama
Reklama