Świderki z brokułami i cukinią
Świderki z brokułami i cukinią - sprawdzony przepis dla niemowlaka.
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 10:58
Reklama
- duża główka brokułów,
- 2 młode wąskie cukinie,
- pół paczki makaronu świderki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1/2 szklanki wywaru z kurczaka,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki startego parmezanu lub żółtego sera,
- pieprz ziołowy do smaku.
Reklama
Brokuły umyj i pokrój na kawałki. Gotuj ok. pięciu minut, aż będą lekko miękkie, odcedź, przepłucz zimną wodą. Cukinie umyj, pokrój na grube plasterki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i duś cukinię przez ok. pięć minut, następnie dodaj zgnieciony czosnek i masło. Intensywnie podgrzewaj potrawę przez dwie lub więcej minuty. Dodaj brokuły i wywar z kurczaka. Przypraw do smaku pieprzem ziołowym i duś potrawę jeszcze przez trzy minuty. Ugotuj makaron na półmiękko. Wymieszaj z serem i na jeszcze gorących kluskach ułóż jarzyny.
Reklama
Reklama
Reklama