Reklama

Reklama
  • 50 g serka śmietankowego,
  • łyżka mleka,
  • pół małego dojrzałego banana,
  • dwa drobno posiekane włoskie orzechy,
  • pół łyżeczki cukru (niekoniecznie),
  • szczypta cynamonu lub kakao.

Banana umyj pod bieżącą wodą, obierz, pokrój na kawałki. Dokładnie wymieszaj z twarożkiem lub zmiksuj. Dodaj pokrojone orzechy, ewentualnie trochę cukru do smaku, wymieszaj. Deser ułóż na talerzyku i oprósz szczyptą cynamonu lub kakao. Podawaj z bułeczką i filiżanką mleka. Jeśli nie chcesz,
by kawałki banana szybko ściemniały, skrop je obficie sokiem z cytryny.
Porcja dla dziecka: 3 łyżki

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama