- szklanka pokrojonej w drobną kostkę dyni
- 2 ziemniaki
- 2 łyżeczki Nestlé Sinlac
- 3 łyżki startego żółtego sera
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- tarta bułka
- zioła (niekoniecznie)
Miseczki do zapiekania wysmaruj oliwą z oliwek i wysyp tartą bułką. Jeśli dziecko ma alergię na gluten, wykorzystaj do tego Nestlé Sinlac. Dynię i ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie i osącz (nie wylewaj wywaru!). Warzywa zmiksuj z 3 łyżkami wywaru, dodaj Nestlé Sinlac i oliwę. Dołóż do masy żółty ser i ewentualnie dodaj do smaku zioła (tymianek, koperek, natkę pietruszki). Nakładaj masę do miseczek. Zapiekaj w gorącym piekarniku, aż wierzch dania się ładnie zarumieni.
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy