Reklama

Reklama
  • 6 filetów z morszczuka,
  • 100 g pieczarek,
  • cebula,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera,
  • 3 łyżki oleju,
  • sól, pieprz,
  • zielona pietruszka do posypania.

Filety skrop sokiem z cytryny, dopraw solą, pieprzem i usmaż. Cebulę zeszklij. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż. Na dnie naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem połóż filety, następnie pieczarki z cebulą. Śmietanę dopraw solą i pieprzem, zalej nią rybę. Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem. Piecz w temperaturze 200°C, aż ser się zrumieni. Posyp natką.
1 porcja dla dziecka = 1/2–1 filet

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama