Zapiekanka z morszczuka dla dzieci
Zapiekanka z morszczuka dla dzieci. Sprawdzony przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 14:54
Reklama
Reklama
- 6 filetów z morszczuka,
- 100 g pieczarek,
- cebula,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1/2 szklanki śmietany,
- 1/2 szklanki startego żółtego sera,
- 3 łyżki oleju,
- sól, pieprz,
- zielona pietruszka do posypania.
Filety skrop sokiem z cytryny, dopraw solą, pieprzem i usmaż. Cebulę zeszklij. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż. Na dnie naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem połóż filety, następnie pieczarki z cebulą. Śmietanę dopraw solą i pieprzem, zalej nią rybę. Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem. Piecz w temperaturze 200°C, aż ser się zrumieni. Posyp natką.
1 porcja dla dziecka = 1/2–1 filet
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama