Reklama

Reklama
  • marchewka,
  • brokuł,
  • seler,
  • ziemniak,
  • natka pietruszki,
  • koperek,
  • filet z indyka (ok 25 g),
  • łyżka kaszki manny,
  • pół łyżeczki masła,
  • woda do przegotowania.

Warzywa obrane i umyte kroimy drobno w kostkę lub plasterki, a następnie gotujemy w niewielkiej ilości wody. Później dodajemy brokuła, kawałek piersi z indyka lub kurczaka, oraz posiekana natkę pietruszki i koperek. Jak już warzywa będą ugotowane na koniec dodajemy pół łyżeczki masła oraz łyżkę kaszki manny błyskawicznej. Tak ugotowaną zupkę miksujemy blenderem lub przecieramy przez sitko na papkę z niewielkimi grudkami.

Przepis nadesłany przez Justynę na konkurs "Dodaj przepis". Weź udział w naszym konkursie i wygraj książkę kulinarną "Dodaj przepis".

Reklama

Sprawdź inne przepisy na zupy

Reklama
Reklama
Reklama