Zupa krem z dyni i pomidorów
Zupa krem z dyni - sprawdzony przepis
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 10:55
Reklama
Reklama
- 300 g dyni,
- 4 dojrzałe pomidory,
- 2 pory,
- 1 marchewka,
- 1 cebulka,
- 1 litr rosołu,
- łyżeczka cukru,
- szczypta soli,
- oliwa z oliwek.
Reklama
Sparz pomidory i obierz je ze skórki. Pokrój je w kostkę. Dynię umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pora i cebulę obierz, umyj i pokrój w cienkie talarki. Na rozgrzany olej wrzuć dynię, marchewkę, cebulę i pora. Podduś warzywa przez kilka minut. Do gotującego się rosołu dodaj warzywa, szczyptę soli i cukier. Gotuj zupę przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj trzy pokrojone pomidory. Gdy zupa będzie już gotowa, ostudź ją i zmiksuj, żeby powstał krem. Jesienną zupę dyniową możesz ozdobić kawałkami pomidorka.
Reklama
Reklama
Reklama