Reklama

Reklama
  • 1,5 litra wody
  • 2 dzwonka łososia
  • 2 ziemniaki
  • 3 łyżki śmietany
  • łyżka mąki
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • 2 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól

Zagotuj wodę, wrzuć na kilka minut ziele angielskie i liście laurowe (potem wyjmij). Włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Łososia obierz ze skóry, usuń ości i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj 5 minut. Mąkę rozpowadź w śmietanie, wlej szybkim ruchem do zupy, zagotuj. Dopraw koperkiem i solą.

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Zupa z pstrąga

Reklama
Reklama
Reklama