Reklama

Reklama
  • 250 g dyni
  • marchewka
  • 1/2 pora
  • 250 bulionu warzywnego lub rosołu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka oliwy z oliwek
  • kilka listków natki pietruszki do ozdobienia zupy

Marchewkę i pora umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dynię obierz ze skórki, wydrąż, pokrój w kostkę. Do garnka wlej oliwę i podduś na niej pora, a następnie dodaj marchewkę oraz dynię i zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Chwilę odczekaj, aby zupka nieco przestygła, a następnie zmiksuj ją. Na koniec dodaj jogurt. Ozdób zupę natką pietruszki i ugotowaną marchewką. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka

Reklama

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak

Reklama
Reklama
Reklama