Zupa marchewkowo-dyniowa
Zupka marchewkowo-dyniowa zachwyci każdego maluszka i wyglądem, i smakiem. Wszystko za sprawą dyni, która nadaje zupce piękny kolor oraz dodaje słodyczy.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: czwartek, 12 listopada 2015 19:49
Reklama
Reklama
- 250 g dyni
- marchewka
- 1/2 pora
- 250 bulionu warzywnego lub rosołu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka oliwy z oliwek
- kilka listków natki pietruszki do ozdobienia zupy
Marchewkę i pora umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dynię obierz ze skórki, wydrąż, pokrój w kostkę. Do garnka wlej oliwę i podduś na niej pora, a następnie dodaj marchewkę oraz dynię i zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Chwilę odczekaj, aby zupka nieco przestygła, a następnie zmiksuj ją. Na koniec dodaj jogurt. Ozdób zupę natką pietruszki i ugotowaną marchewką. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka
Reklama
Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak
Reklama
Reklama
Reklama