Zupa mleczna z marchewką
Pomysł na śniadanie dla całej rodziny: delikatna i kremowa zupa mleczna z marchewką.
- Mamo to ja
Opublikowano: wtorek, 18 sierpnia 2015 09:57
Reklama
Reklama
- litr mleka
- 4 średnie marchewki (pokrojone na plasterki)
- 2 łyżki rodzynek
- garść utartych migdałów
- 1/4 kostki masła
- łyżeczka mąki
- łyżka cukru
- cynamon do posypania
Roztop masło w garnku, dodaj marchewkę, zalej niewielką ilością wody, duś 20 minut. Wyjmij z garnka. Do wywaru po gotowaniu marchewki dosyp mąkę. Gotuj, stale mieszając, aż zrobi się zasmażka. Wlej mleko, dodaj rodzynki, marchewkę i cukier. Zagotuj, cały czas mieszając. Zmiksuj zupę, podgrzej. Posyp migdałami i cynamonem.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Polecamy: Babeczki marchwiowe z karmelizowaną marchewką
Reklama
Reklama
Reklama