Reklama

Reklama
  • litr mleka
  • 4 średnie marchewki (pokrojone na plasterki)
  • 2 łyżki rodzynek
  • garść utartych migdałów
  • 1/4 kostki masła
  • łyżeczka mąki
  • łyżka cukru
  • cynamon do posypania

Roztop masło w garnku, dodaj marchewkę, zalej niewielką ilością wody, duś 20 minut. Wyjmij z garnka. Do wywaru po gotowaniu marchewki dosyp mąkę. Gotuj, stale mieszając, aż zrobi się zasmażka. Wlej mleko, dodaj rodzynki, marchewkę i cukier. Zagotuj, cały czas mieszając. Zmiksuj zupę, podgrzej. Posyp migdałami i cynamonem.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Polecamy: Babeczki marchwiowe z karmelizowaną marchewką

Reklama
Reklama
Reklama