Zupa mleczna z zacierkami
Zupa mleczna - zdrowe i sycące śniadanie dla każdego malucha (i nie tylko!).
- Mamo to ja
Opublikowano: poniedziałek, 27 lipca 2015 10:03
Reklama
Reklama
- 1,5 szklanki mleka
- 1/4 szklanki płatków owsianych
- 3 łyżki mąki
- jajko
Mąkę przesiej do miski, wbij jajko, zagnieć ciasto: powinno być dość ścisłe. Jeśli będzie zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki. Uformuj kulę, odłóż, aby ciasto lekko podeschło. Płatki wsyp na wrzące mleko, gotuj około 5 minut, mieszając, aby się nie przypaliło. Ciasto zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wsyp do mleka i gotuj, mieszając, około 3 minuty.
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Polecamy: Prosty przepis na lane ciasto
Reklama
Reklama
Reklama