Zupa rybna z fasolką szparagową
Szukasz pomysłu na zupę dla dziecka? Zrób zupę rybną z marchewką. To doskonała propozycja na obiad dla dziecka. Wypróbuj nasz przepis.
- przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: czwartek, 15 października 2015 21:24
Reklama
(na 2 porcje):
Reklama
- 150 g fileta z dorsza
- marchewka
- 100 g fasolki szparagowej
- kawałek białej części pora
- 0,5 l wywaru z jarzyn
- łyżka oliwy
- 2–3 gałązki koperku
Pora pokrój w plasterki, zeszklij na oliwie, dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę i fasolkę. Zalej wywarem z jarzyn. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie dodaj rybę i koperek, gotuj jeszcze 10 minut. Rybę delikatnie wyjmij, podziel widelcem na mniejsze kawałki, dodaj do zupy.
Smacznego!
Rada: taką zupkę możesz podać nawet siedmiomiesięcznemu niemowlęciu. Dodaj tylko łyżeczkę kaszki ryżowej, a potem całość zmiksuj.
Reklama
Zobacz przepisy na zupy rybne dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama