Reklama

Pulpety:

Reklama
  • 60 g mielonego mięsa z indyka
  • jajko
  • 3–4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki natki pietruszki

Zupa:

  • marchewka
  • pietruszka
  • ziemniak
  • 3 różyczki brokułu
  • 2 łyżki śmietanki (opcjonalnie)
  • szczypta soli do smaku

Zagotuj 400 ml wody. Masę na pulpety dobrze wyrób. Uformuj z niej małe kuleczki i wrzuć je do gotującej się wody. Gotuj ok. 10 minut. Warzywa na zupę umyj, obierz i pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce. Wyjmij pulpeciki z wody, dodaj do niej warzywa i gotuj je do miękkości. Dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy zupka lekko ostygnie, możesz dodać śmietankę. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka

Reklama

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak

Reklama
Reklama
Reklama