Zupa warzywna z pulpecikami
Ta treściwa zupka warzywna z pulpecikami zaspokoi głód największego łakomczuszka i zachęci do jedzenia niejadka.

- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: czwartek, 12 listopada 2015 19:57
Reklama
Pulpety:
Reklama
- 60 g mielonego mięsa z indyka
- jajko
- 3–4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki natki pietruszki
Zupa:
- marchewka
- pietruszka
- ziemniak
- 3 różyczki brokułu
- 2 łyżki śmietanki (opcjonalnie)
- szczypta soli do smaku
Zagotuj 400 ml wody. Masę na pulpety dobrze wyrób. Uformuj z niej małe kuleczki i wrzuć je do gotującej się wody. Gotuj ok. 10 minut. Warzywa na zupę umyj, obierz i pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce. Wyjmij pulpeciki z wody, dodaj do niej warzywa i gotuj je do miękkości. Dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze kilka minut. Gdy zupka lekko ostygnie, możesz dodać śmietankę. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka
Reklama
Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak
Reklama
Reklama
Reklama