Zupa z rybą i warzywami
Wypróbuj przepis na zupę z rybą i warzywami
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 18:05
Reklama
Reklama
- marchewka
- pół pietruszki
- 2 łyżki ugotowanego ryżu
- łyżka oleju
- 100 dag dorsza
Warzywa dokładnie umyj, obierz i pokrój. Włóż do garnka razem z rybą. Dolej olej. Zalej wodą (ok. pół litra) i gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj ryż i gotuj jeszcze 5 minut. Zmiksuj zupę na gładką masę. Starszym dzieciom można podawać zupę bez miksowania.
Reklama
Nasza rada: Najbardziej wartościowe są ryby morskie (np. łosoś, dorsz, morszczuk, halibut, makrela), gdyż zawierają jod (niezbędny tarczycy) oraz bardzo dużo kwasów omega-3. Spośród ryb słodkowodnych dużo omega-3 ma tylko pstrąg.
Reklama
Reklama
Reklama