Bezglutenowe knedle z owocami (dla alergika)

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • 1,2 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach
  • 1 szklanka mąki ryżowej białej
  • ½ szklanki skrobi ziemniaczanej
  • brzoskwinie (mogą być z puszki, świeże, mrożone, lub z kompotu)

Przygotowanie

Ziemniaki obierz i ugotuj. Ostudź, przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, wymieszaj dokładnie. Formuj małe placuszki, a następnie połóż na nie kawałki brzoskwiń, po czym zlep je i formuj w dłoniach kluski.
Knedle wrzucaj na lekko osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj z masłem, jogurtem lub posypką z bułki tartej. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na obiad dla dziecka

źródło: Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 6 na 4 głosy

Popularne tematy