Brokułowa sałatka z jajkiem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych brokułów (ok. 500 g)
  • 4 jaja
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Umyj jajka i ugotuj je na twardo i podziel na cząstki. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Do osolonej wrzącej wody włóż brokuły i gotuj pod przykryciem około 5-6 minut. Następnie osącz je i przełóż do półmiska. Zrumień tartą bułeczkę na suchej patelni, dodaj masło. Sałatkę udekoruj cząstkami jajek, posyp przyrumienioną bułeczką i natką pietruszki. Tak przygotowane brokuły podawaj na ciepło lub zimno z pieczywem pszennym lub kwadracikami ciemnego chleba z masłem.

Polecamy: sałatka bałkanska przepis
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy