Chipsy z jarmużu

Dla dziecka od 5. roku życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności średni

chipsy z jamruzu, chipsy, zdrowe chipsy
fot. materiały prasowe Fit&Easy

Składniki

  • 200 g jarmużu Fit&Easy
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka oliwy
  • pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól

Przygotowanie

Jarmuż umyj i osusz, a następnie dopraw sokiem z cytryny, oliwą, pieprzem i solą. Wymieszaj dokładnie. Tak przyprawiony jarmuż rozłóż na papierze do pieczenia i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 150°C, piecz przez ok. 10-12 minut.

Polecamy: Zdrowe chipsy warzywne


Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy