GRY
 
 

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności średni

przepis na jagnięcinę z pomidorami i żurawiną
fot. materiały prasowe

Składniki

  • 400 g combra jagnięcego
  • 750 g pomidorów
  • 4 szałwie
  • 80 g suszonych żurawin
  • 1 cebula
  • 2 goździki
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • sól
  • chili
  • pieprz

Przygotowanie

Jagnięcinę pokroić w kostkę doprawić solą i pieprzem. Następnie rozgrzać łyżkę stołową oliwy z oliwek i podsmażyć mięso z obu stron. Później piec w temperaturze 180°C  przez 12-15 minut. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. przekroić i parzyć w gorącej wodzie przez 1 minutę. Szałwię umyć, osuszyć i usunąć liście z łodyg. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę, a następnie usmażyć. Dodać pomidory i szałwię, a następnie dusić przez ok. 10 minut. Po 5 minutach dodać żurawiny. Doprawić solą, chili i pieprzem.
 
Wypróbuj również przepisy na zdrowe sałatki

źródło: Paulina Wawrzyniak

Dodatkowe informacje

- liczba porcji: 4

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj