GRY
 
 

Jabłuszko pod pierzynką

Dla dziecka od 8. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

jabłko, wielkość dziecka, rozwój płodu, waga płodu, wielkość płodu, waga dziecka, rozwój ciąży
fot. Panthermedia

Składniki

  • słodkie jabłuszko
  • 1 łyżeczka cukru,
  • pół żółtka
  • płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • 150 ml mleka modyfikowanego następnego przygotowanego zgodnie z recepturą na opakowaniu.

Przygotowanie

Jabłko umyj i po usunięciu łyżeczką gniazda nasiennego upiecz w piekarniku, w kuchni mikrofalowej lub uduś pod przykryciem w odrobinie wody. Pół żółtka rozmieszaj z cukrem, mąką oraz łyżką mleka i mieszając, powoli wlewaj do przygotowanego wcześniej w małym rondelku mleka. Zagotuj sos i mieszaj go, aż przestygnie. Polej nim jabłko. Letni jeszcze deser podawaj maluszkowi łyżeczką (tylko miąższ, bez skórki).
Porcja dla dziecka = 1 średnie jabłko

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj