Jajka faszerowane z kukurydzą

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Jajka faszerowane
fot. mat. pras. Sandra

Składniki

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka kukurydzy, np. Sandra
  • majonez
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka przekrój na połówki.
  2. Wyjmij z nich żółtka i utrzyj je z majonezem.
  3. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Wymieszaj masę żółtkową z kilkoma łyżkami kukurydzy.
  5. Powstałą masą wypełnij białka jajek.

Zobacz też inne przepisy na nie tylko wielkanocne dania z jajek

źródło: mat. pras. Sandra
Oceń artykuł

Ocena 6 na 1 głos

Popularne tematy