GRY
 
 

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

jajko faszerowane, pasta, tuńczyk, danie, potrawa, kuchnia
fot. Fotolia

Składniki

  • 4 jajka
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki serka wiejskiego
  • szczypta soli
  • papryka żółta i czerwona
  • koperek do dekoracji

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, przełóż do zimnej wody. Gdy ostygną, obierz ze skorupek i poprzekrawaj na połowy. Wyjmij żółtka. Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj do niego żółtka, jogurt naturalny i serek. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą. Pastą faszeruj jajka. Udekoruj koperkiem i plasterkami papryki.

Nasza rada: Z jajek ugotowanych na twardo da się zrobić wspaniałe świąteczne dekoracje w kształcie grzybków, zajączków, kurczaczków. Ich dodatkową zaletą jest to, że maluszek na pewno chętnie je potem zje! Nadzienie możesz robić z różnych past: rybnych, serowych, warzywnych.

Sałatka z tuńczyka - polecamy przepis

źródło: edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (4 oceny)

4.5
Doładuj
Przeładuj